Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 november 2006

Negativa effekter på arbetsmiljön av Leanarbetet?

Lean Production brukar kopplas dels till effektiviseringar i produktionen och dels till att arbetsmiljön på företaget förbättras. Nu kommer en rapport som pekar på motsatsen.
"Lean påverkar arbetsmiljön negativt". Så lyder slutsatsen i en ny ph.d.-avhandling från DTU, Effektiviseringar och idel förbättringar i företagets lönsamhet men även förbättringar i personalens arbetsmiljö, är positiva resultat från implementeringen av Lean-konceptet, enligt dess förespråkare. Nanette Juhler Hansen redovisar i sin ph.d.-rapport att Lean kan ha negativ effekt på personalens arbetsmiljö.

Vid införande av Leanprojekt i tillverkningen kan personalen drabbas av stress eftersom företagen ofta inte tar hänsyn till arbetsmiljön vid införandet av Lean, enligt forskarstudenten Nanette Juhler Hansen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2