Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 november 2006

Ascom installerar tyst kallelsesystem

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, SU, satsar pÄ "Den tysta vÄrdmiljön" och installerar ett tyst patientkallelsesystem levererat av Ascom.
Systemet teleCARE knyts an till de 300 vÄrdplatserna i den nya vÄrdbyggnaden, som tas i bruk vid Ärsskiftet 2008-2009. Totalt kommer en tredjedel av SU:s samtliga vÄrdplatser att kopplas till systemet.

Ett patientkallelsesystem bestÄr av larmknappar och annan utrustning som gör det möjligt för patienter att pÄkalla personalens uppmÀrksamhet. Hittills har dessa system varit baserade pÄstörande ljud- och ljussignaler i korridorerna vilket inte lÀngre behövs tack vare anvÀndning av modern teknologi.

– En av de stora fördelarna med teleCARE, som Ă€r ett tyst system, och en stark anledning till att vi valde den hĂ€r lösningen Ă€r att den gör att det blir betydligt lugnare och mindre stressigt för bĂ„de personal och patienter, inte minst nattetid, sĂ€ger Kerstin SjöÄs, projektledare för den nya vĂ„rdbyggnaden.

NÀr patienten kallar gÄr en tyst signal direkt till ansvarig sköterskas personsökare eller DECT-telefon. Sökaren/telefonen vibrerar och sköterskan ser vem som kallat, i displayen. Man slipper pÄ sÄ sÀtt pip och blinkningar i korridoren samt "onödigt spring".

– En annan fördel Ă€r att varje avdelning enkelt kan programmera systemet och ange vem som ska ta emot sökningen frĂ„n vilken patient.

Det nya kallelsesystemet integreras med den Ascom-plattform för trÄdlös kommunikation som sedan tidigare finns pÄ SU och som stod klar 2005. Plattformen gör det ocksÄ möjligt att installera system för akut- och traumalarm, dirigering av patienttransporter, personlarm etcetera.

– Inom Ascom gör vi nu en stor satsning pĂ„ "Den tysta vĂ„rdmiljön" bland annat genom patientkallelsesystemet teleCARE. VĂ„ra lösningar för sjukvĂ„rden handlar alla om att förse sjukhusen med tillförlitlig kommunikation för att öka vĂ„rdkvaliteten, möjliggöra effektivt resursutnyttjande och sĂ€nka risknivĂ„erna för sĂ„vĂ€l patienter som personal, sĂ€ger Bengt NordĂ©n (bilden), VD Ascom Wireless Solutions, FörsĂ€ljning Sverige.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1