Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 december 2006

Kinesisk stororder till Atlas Copco

Atlas Copco har fÄtt ett kontrakt frÄn den kinesiska kemiska och petrokemiska marknaden. Kunden, Datang Power, har bestÀllt tre sexstegs-turbokompressorer som ska anvÀndas i en kolförgasningsprocess. Ordern Àr totalt vÀrd mer Àn MSEK 118.
De tre sexstegs-turbokompressorerna ska installeras i Inre Mongoliet i Kina. De ska anvÀndas i en kolförgasningsprocess, dÀr kol omvandlas till olefin. Olefin Àr ett rÄmaterial som anvÀnds i plastproduktion.

Datang Power har huvudkontor i Beijing. De Àr en av de största oberoende kraftproducenterna i Kina, som nu ocksÄ expanderar pÄ den kemiska och petrokemiska marknaden.

"Konverteringsmetoder som kolförgasning utgör en vĂ€xande marknad, sĂ€rskilt i FjĂ€rran Östern. HĂ€r Ă€r Atlas Copco en proaktiv aktör och vi gör stora anstrĂ€ngningar för att möta specifika kundbehov," sĂ€ger Ronnie Leten, chef för Atlas Copcos affĂ€rsomrĂ„de Kompressorteknik.

Orden togs hem av Atlas Copcos division Gas and Process inom affÀrsomrÄdet Kompressorteknik. KÀrnkomponenterna ska tillverkas i Köln i Tyskland medan monteringen sker i Kina.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2