Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 december 2006

Kinesisk stororder till Atlas Copco

Atlas Copco har fått ett kontrakt från den kinesiska kemiska och petrokemiska marknaden. Kunden, Datang Power, har beställt tre sexstegs-turbokompressorer som ska användas i en kolförgasningsprocess. Ordern är totalt värd mer än MSEK 118.
De tre sexstegs-turbokompressorerna ska installeras i Inre Mongoliet i Kina. De ska användas i en kolförgasningsprocess, där kol omvandlas till olefin. Olefin är ett råmaterial som används i plastproduktion.

Datang Power har huvudkontor i Beijing. De är en av de största oberoende kraftproducenterna i Kina, som nu också expanderar på den kemiska och petrokemiska marknaden.

"Konverteringsmetoder som kolförgasning utgör en växande marknad, särskilt i Fjärran Östern. Här är Atlas Copco en proaktiv aktör och vi gör stora ansträngningar för att möta specifika kundbehov," säger Ronnie Leten, chef för Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik.

Orden togs hem av Atlas Copcos division Gas and Process inom affärsområdet Kompressorteknik. Kärnkomponenterna ska tillverkas i Köln i Tyskland medan monteringen sker i Kina.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2