Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 december 2006

NOTE satsar stort på ny fabrik

Avtal har nu slutits mellan elektroniktillverkaren NOTE och NorrtÀlje kommuns fastighetsbolag NIHAB om att nya lokaler ska byggas för NOTE Norrteljes planerade state-of-the-art anlÀggning. Fabriken förvÀntas stÄ klar till sommaren.
"Nu skapar vi de yttre förutsÀttningarna för att bli en komplett EMS-partner i vÀrldsklass. Tillsammans med vÄrt interna effektiviseringsarbete inom frÀmst produktion och inköp, samt vÄrt fokus pÄ NPI-tjÀnster, det vill sÀga tjÀnster dÄ nya produkter ska introduceras, skapar vi ett Ànnu mer konkurrenskraftigt NOTE", uppger Arne Forslund, VD och koncernchef för NOTE.

NOTE Norrteljes nya anlÀggning kommer att byggas upp till en koncept-fabrik dÀr samtliga tjÀnster som koncernen har att erbjuda samlas under ett tak, inklusive utbildningar inom NOTE Academy. Tack vare spjutspetskompetens inom högteknologisk produktion kommer NOTE att erbjuda tillverkning av teknologiskt avancerade produkter, bland annat till telekom- och industrikunder. NOTE Lab, som arbetar med utveckling och snabb prototypframtagning fÄr en framtrÀdande roll. Fabrikerna i Baltikum och Polen, dit en stor del av högvolymstillverkning överförs dÄ prototyp- och testarbetet Àr klart, kommer fortsatt att vara ett komplement till den nya anlÀggningen i NorrtÀlje.

"Det hÀr Àr ett viktigt steg för att NOTE Norrtelje ska kunna vara konkurrenskraftigt pÄ hemmamarknaden framöver. Vi Àr i stort behov av produktionsanpassade lokaler och kommer nu att bli en av Europas modernaste och mest kostnadsseffektiva elektronikfabrik", menar Patrik Kvarnlöf, VD för NOTE Norrtelje.

"VÄr flexibla affÀrsmodell kombinerar kunskapsintensiva tjÀnster i kundens nÀrhet - det som vi inom NOTE kallar för NearsourcingTM - med en för kunden effektiv överföring av volymtillverkning till NOTEs internationella fabriker, sÄ kallad seamless transfer. Vi hjÀlper till att minska 'time-to-market' och erbjuder en för kunderna lÄg totalkostnad. Nu stÄr vi starkt rustade inför framtiden", avslutar Arne Forslund.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1