Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 december 2006

Motorolas teknik i Norska pass

Motorola har ingÄtt avtal med Norska Utrikesdepartementet (UD) och Polisens Data- och Materialförvaltning (PDMT) om ett system för hantering av biometrisk data i norska pass, viseringar och annan resedokumentation.
Med biometrisk data kan mÀnniskor identifieras genom unika fysiska egenskaper som fingeravtryck, ögats iris och ansiktsform.

Systemet i Norge kommer att vara ett av de första inom Europa som följer EU:s regler för pass- och visumansökningar genom att ocksÄ inkludera fingeravtryck, 2D ansiktsidentifikation och namnunderskrifter. Möjligheten att kombinera flera faktorer istÀllet för att bara anvÀnda en, förstÀrker bÄde integriteten och sÀkerheten i processen.

Motorola kommer att leverera omkring 700 fasta terminaler för passansökningar i Norge samt ett 100-tal portabla terminaler för anvÀndning pÄ norska ambassader och andra platser runt om i vÀrlden. Syftet med denna teknik Àr att underlÀtta ansökningsprocessen för de sökande samtidigt som norska UD och Polisen erhÄller information som underlÀttar det norska grÀnsskyddet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1