Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 december 2006

Motorolas teknik i Norska pass

Motorola har ingått avtal med Norska Utrikesdepartementet (UD) och Polisens Data- och Materialförvaltning (PDMT) om ett system för hantering av biometrisk data i norska pass, viseringar och annan resedokumentation.
Med biometrisk data kan människor identifieras genom unika fysiska egenskaper som fingeravtryck, ögats iris och ansiktsform.

Systemet i Norge kommer att vara ett av de första inom Europa som följer EU:s regler för pass- och visumansökningar genom att också inkludera fingeravtryck, 2D ansiktsidentifikation och namnunderskrifter. Möjligheten att kombinera flera faktorer istället för att bara använda en, förstärker både integriteten och säkerheten i processen.

Motorola kommer att leverera omkring 700 fasta terminaler för passansökningar i Norge samt ett 100-tal portabla terminaler för användning på norska ambassader och andra platser runt om i världen. Syftet med denna teknik är att underlätta ansökningsprocessen för de sökande samtidigt som norska UD och Polisen erhåller information som underlättar det norska gränsskyddet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1