Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 december 2006

Prevas förvärvar Embedded-team från Teleca

Prevas tar över affärsrelationer och 99 konsulter från enheterna Teleca Life Science och Teleca Embedded Solutions. Köpeskillingen är 32 Mkr och säljaren är auSystems Sweden East AB, ett dotterbolag till Teleca AB.
Marknaden för inbyggda system expanderar kraftigt. För att möta denna efterfrågan har Prevas under året genomfört omfattande rekryteringar och ett antal förvärv som innebär att omsättningen 2007 kommer att öka med över 60 procent. Det senaste förvärvet kommer att ske vid årsskiftet och innebär att Prevas tar över affärsrelationer och 99 konsulter från enheterna Teleca Life Science och Teleca Embedded Solutions. Köpeskillingen är 32 Mkr och säljaren är auSystems Sweden East AB, ett dotterbolag till Teleca AB. De förvärvade Teleca verksamheterna förväntas 2007 omsätta ca 115 Mkr, samt ge en positiv resultateffekt på 9 Mkr före skatt.

- Detta är Prevas hittills viktigaste förvärv, säger Anders Englund, VD på Prevas (bilden). För det första uppnår vi en storlek som gör Prevas ännu mer intressant som utvecklingspartner för stora utvecklingsprojekt, vilket skapar förutsättningar för ett ännu närmare samarbete med våra kunder. För det andra befäster vi vår position som ledande i Norden inom inbyggda system, vilket stärker våra möjligheter att rekrytera de bästa medarbetarna på en allt tuffare rekryteringsmarknad. För det tredje uppnår vi en storlek som gör oss mer intressanta på aktiemarknaden, vilket gynnar våra aktieägare.

- Jag är mycket nöjd med att Prevas förvärvar våra enheter Teleca Life Science och Embedded Solutions i Stockholm. Det är en industriellt riktig affär där denna enhet i Prevas regi ger kunder såväl som anställda ett helt annat fokus samt goda förutsättningar för en positiv utveckling, säger Örjan Frid, VD på auSystems AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2