Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 december 2006

ABB får order av Bombardier<br>till Londons tunnelbana

ABB meddelade idag att man har tagit hem ett kontrakt frÄn Bombardier Transportation vÀrt 56 miljoner dollar för att leverera AC traktionsmotorer för nya tÄg som kommer att köras i Londons tunnelbana.
De 190 nya tĂ„gen Ă€r en del av Metronet Rails 30 miljadersprogram för uppgradering av nio av de 12 linjerna i Londons tunnelbanesystem –ett av vĂ€rldens mest trafikerade som transporterar nĂ€rmare en miljard passagerare Ă„rligen. TĂ„gen med sju eller Ă„tta vagnar kommer att köras pĂ„ tunnelbanesystemets linjer under jord (the District, Circle, Metropolitan och Hammersmith & City-linjerna).

"Det hÀr kontraktet understryker vÄr stÀllning som en lÄngsiktig partner och förstahandsleverantör för tillverkare av moderna jÀrnvÀgssystem," sÀger Tom Sjökvist, chef för division Automation Products. "VÄra tillförlitliga, högpresterande produkter kompletterar Bombardiers expertis inom applikationsomrÄdet för att leverera beprövade transportlösningar till konkurrenskraftiga priser."

En traktionmotor anvÀnds för att driva lokens drivhjul, en spÄrvagn eller ett elektriskt tÄg sÄsom en tunnelbana eller en lÀtt driven jÀrnvÀgsfordon. Det Àr vanligtvis en traktionsmotor pÄ varje drivaxel.

Motorerna baseras pÄ Bombardiers design och kommer att anpassas till framdrivnings- och kontrollsystem som tillverkas av Bombardier i Sverige. De kompletta tÄgen kommer att tillverkas i England vid Bombardiers anlÀggning i Derby.

"Det Àr mycket positivt att ABB har fÄtt förtroendet att leverera traktionsmotorer till Bombardier Transportations verksamheter runt om i vÀrlden," sÀger Sten Jakobsson, vd ABB Sverige.

De nya fordonen kommer att utrustas med luftkonditionering och sammanlÀnkade passager som gör att passagerarna kan gÄ genom hela tÄgets lÀngd. Standarden, den modulariserade designen kommer att optimera underhÄllssystemet. Det första nya tÄget kommer att tas i bruk pÄ Metropolitan-linjen under 2009 och tillsammans med nya signalsystemet kommer den nya fordonsparken att förbÀttra restiden pÄ linjerna under jord.

"I VÀsterÄs tillverkas driv- och kontrollutrustningar till en betydande del av koncernens produktsortiment och exportandelen Àr över 95 procent. Utrustning frÄn VÀsterÄs finns i tÄg över hela Europa samt i Asien, Australien och Nordamerika," sÀger Tomas Andersson, VD för Bombardier Transportation Sweden AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1