Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 december 2006

PacketFront förvärvar 42Networks

PacketFront har förvärvat det svenska bolaget 42Networks. 42Networks utvecklar teknik för distribution av Voice over IP (VoIP - telefoni i datanätverk).
Förvärvet förstärker PacketFronts position som leverantör av helhetslösningar för fiber till hemmet (FTTH) nätverk. Genom förvärvet kan PacketFronts kunder implementera en IP-telefonilösning och företaget får ytterligare en viktig komponent som kan utvecklas och integreras med befintliga tekniker och lösningar.

42Networks utvecklar och marknadsför spjutspetssystem för telefoni i datanätverk. Dess teknik används bland annat i bolagets DRG-system (Digital Residential Gateway), som används för att distribuera operatörers och tjänsteleverantörers bredbandstjänster, inklusive IP-telefoni, till både hushålls- och företagskunder på ett säkert sätt och med hög kvalitet. DRG-systemen har funnits sedan 1999 och i dagsläget marknadsförs den femte generationen av systemen. DRG-systemen utvecklades ursprungligen inom Ericsson Business Innovation och 42Networks ledning köpte sedan ut bolaget från Ericsson. Idag har 42Networks 50 anställda och man omsatte 43 MSEK 2005. Årets omsättning väntas bli cirka 65 MSEK.

“Vi är väldigt glada över förvärvet av 42Networks", säger PacketFronts VD Martin Thunman. “Vi känner 42Networks väl eftersom vi varit partners sedan 2003, och vi har alltid imponerats av den höga kvalitet som deras produkter håller. Operatörer vill leverera IP-telefonilösningar som håller samma kvalitet som vanlig fast telefoni och 42Networks teknik är bland det absolut bästa som finns på marknaden. Förutom att 42Networks produkter kompletterar PacketFronts perfekt så är våra bolag också lika i fråga om historia och företagskultur, vilket gör att jag är övertygad om att den här affären kommer att bli framgångsrik."

“Marknaden för FTTH förväntas växa kraftigt under de närmaste åren", säger 42Networks VD Henrik Scharp. “Under en sådan tillväxtfas är det inte bara viktigt att ha bra produkter, storleken på företaget är också av stor betydelse. Vi har arbetat nära PacketFront sedan 42Networks grundades och har följt deras fantastiska resa till klar marknadsledare för FTTH-lösningar. Vi ser fram emot att nu förena våra krafter för att skapa en ännu starkare partner till våra kunder."

DRG-serien kommer att komplettera PacketFront befintliga produktportfölj för FTTH med stöd för IP-telefoni, något som allt fler nätverks ägare efterfrågar.

“42Networks teknik förstärker vår helhetslösning och ger våra kunder möjlighet att bygga ledande IP-telefonilösningar för sina hushållskunder", säger PacketFronts chef för produktledningen Stefan Gustafsson. “Med den tekniken tillgänglig "in-house" så kan vi lättare skapa innovativa lösningar genom att integrera 42Networks produkter med vår egenutvecklade teknik. 42Networks kundbas för VoIP kommer också att öppna helt nya kundsegment för oss och ytterligare stärka vårt teknikerbjudande."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2