Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 december 2006

Ericssons Softbank-order ingen sensation?

Att Ericsson knep en order från Softbank är ingen sensation, enligt telekomanalytiker Mats Nyström.
Enligt Dagens Nyheter så har Ericsson tecknat ett avtal om uppgradering och utbyggnad av deras befintliga nät, som tidigare byggdes av Nokia. Detta är trots att Ericsson kastar gammal Nokiautrustning och i stället installerar sina egna produkter, ingen sensation eftersom Ericsson tidigare haft Softbank som kund.

"Ericsson var huvudleverantör till gamla Vodafone Japan och de är huvudleverantör till Softbank. Att Ericsson fortsätter leverera stora volymer till Softbank är naturligt", säger Mats Nyström, telekomanalytiker på SEB Enskilda, till Nyhetsbyrån Ticker.

"Det händer titt som tätt att sånt här händer. Men Nokia har aldrig varit särskilt starkt i Japan. De kom in tack vare Vodafone", säger en annan telekomanalytiker.

"Ericsson har deklarerat att Japan är en viktig marknad. Nokia har aldrig varit speciellt stora på infrastruktur där. Det är viktigare för Nokia att öka på andra kunder på andra ställen i världen", säger Mats Nyström.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2