Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 december 2006

ABB tar avtal i Brasilien värt 30 milj USD

ABB har tagit hem en order värd 30 miljoner dollar från Latinamerikas största petrokemiska tillverkare för att sörja för underhåll och produktivitets-förbättringar vid sex petrokemiska anläggningar i Brasilien.
ABB kommer att ta över underhållet för instrumentering, roterande maskiner och el-utrustning vid Braskems petrokemi- och vinylanläggningar i Camacari i staten Bahia. Det tvååriga förlängningsbara kontraktet omfattar både fast betalning och varierande bonus som baseras på tillförlitlighet i produktionsprocessen och på kostnadsminskningar. Viktiga produktivitetskriterier kommer att följa variationerna såsom minskning av materialkonsumtion och produktionsfördelar.

"Det är stark efterfrågan på ABB:s expertis för att öka produktivitet och bra livslängd på anläggningstillgångarna," säger Veli-Matti Reinikkala, chef för division Process Automation. "ABB:s bevisade sätt att arbeta bidrar både till kostnads- och energibesparingar och en större avkastning på investeringen."

Specialister på produktivitet från ABB:s anläggningar i Brasilien, USA och Storbritannien kommer att utföra viktiga analyser, ingenjörsarbete och planeringsaktiviteter i samråd med Braskem. Dessutom kommer en stab på 300 professionella ABB-anställda att arbeta heltid vid Braskems anläggningar.

ABB sysselsätter mer än 20 000 människor – omkring en femtedel av företagets arbetsstyrka i serviceverksamheten runt om i världen, vilket står för 16 procent av ABB:s intäkter under det tredje kvartalet 2006.

Braskem tillverkar petrokemisk och termoplastisk harts vid 14 anläggning över hela Brasilien.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2