Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 december 2006

Kan svenskbyggda platt-TV bli en succé?

UppstickarmÀrket Northern Star slÄss pÄ den tuffa marknaden med platta TV-apparater och mÄnga har betvivlat Northern Stars möjligheter att kunna konkurrera med de stora jÀttarna men hittills har Northern Stars produkter fÄtt vÀldigt bra respons.
FastPartner Àr ett företag som nu investerar i den svenska uppstickaren Northern Star. Northern Stars handbyggda apparater med kompromisslöst valda material skall genom sin kvalitet konkurrera ut de övriga bildskÀrmarna i high-end segmentet.

"Första gÄngen jag hörde talas om de hÀr killarna tÀnkte jag att de inte kunde vara kloka. Hur skulle de kunna utmana de massproducerade jÀttarna och deras enorma marknadsföringsbudgetar? Men ju mer jag tittade pÄ caset, desto tydligare sÄg jag att visst kunde man bygga en unik position med ledordern "Svensk, Handbyggd och Kompromisslös". Den verkliga tippen över tröskeln blev nÀr jag besökte en av deras ÄterförsÀljare som "mystery shopper". Northern Stars bildkvalitet var överlÀgset det bÀsta i butiken, och butikens personal var mycket positiva Àven dem", sÀger Sven-Olof Johansson till Elektronikbranschen.

"Vi hade under en tid sökt en lÄngsiktig investerare med passion och hjÀrta likvÀl som kapital. NÀr FastPartner investerade i det svenska högtalarföretaget Transmission Audio var synergierna uppenbara för oss. Efter vÄra diskussioner med Sven-Olof, köpte Fastpartner inte bara en TV, utan en del av företaget", sÀger Northern Stars VD Mathias Adolfsson.

Northern Stars tillverkning kommer till stor del ske host FastPartner i Söderhamn.

"HÀr handbygger en och samma ingenjör en hel TV frÄn ingenting till fÀrdig TV. Allt testas för perfekt kvalitet och sedan sÀnds den nya TV:n ut till vÄra vÀntande kunder", berÀttar Mathias Adolfsson för Elektronikbranschen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2