Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 december 2006

Växtvärk i Kina för BB Electronics

BB Elektronics har fått växtvärk av sin verksamhet i Kina men nu går den tidigare olönsamma Kinaverksamheten med lönsamhet.
BB Electronics har växtvärk i Kina, både när det gäller omsättning, överskott och antalet medarbetare. I likhet med andra danska företag har också den Horsens-baserade elektroniktillverkaren BB Electronics erfarenheten att tålamod är en bra egenskap när det gäller att etablera sig på den enorma Kinamarknaden.

"Det var en utmaning att driva igång fabriken i Suzhou men nu är det svarta siffror på nedersta raden igen" säger BB Electronics VD Knud Andersen.

Varje månad under detta år har man anställt 10-15 nya medarbetare i Kina så vid årsskiftet är man nu ca 400 personer vid BB Electronics i Kina.

En av BB Electronics erfarenheter från Kinaetableringen är att det krävs en viss volym i verksamheten för att nå vinst.

"Det har vi nu med en månatlig omsättning på 2-2,5 miljoner dollar och fabriken lever upp till våra planlagda krav på EBIT marginal", förklarar Knud Andersen.

Bland verksamhetens kunder finner vi Danfoss som får en rad av sina produkter tillverkade i Kina. Därför skickas dessa sedan hem till Danmark där produkterna färdigställs.

"På det sättet skapar vi nya arbetsplatser i Kina och bevarar existerande arbetsplatser i Danmark", säger Knud Andersen.

En annan erfarenhet man gjort sig inom BB Electronics är att insikten i de kinesiska arbetsmarknadsförhållandena är avgörande så därför har man nyligen anställt engelsmannen Keith Taylor som ny fabrikschef vid anläggningen i Suzhou. Han är ingenjör med lång bakgrund i den kemiska industrin och senast nio års erfarenhet inom produktion av elektronik i Kina.

Nästa satsning från BB Electronics i Kina är det medicin-tekniska området. Ett tecken på detta är att man nyligen blev certifierad med ISO 13485.

BB Electronics har ca 1000 anställda fördelade på 400 i Kina, 350 anställda i Horsens, 125 anställda vid afdelningen i Give och 125 anställda i Sönderborg. Dessutom har man ett inköpskontor i Singapore.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 11:45 V11.5.4-2