Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 december 2006

Gripen med i tävlan om nytt norskt stridsflygplan

Nu kan svenska kontraktstillverkare och utvecklingsföretag snart fĂ„ mer att göra. Åtminstone de som levererar till Saabs GRIPEN-projekt. Saab har fĂ„tt en inbjudan frĂ„n Norges Försvarsdepartement att diskutera en möjligt framtida samarbetsmodell kring Norges eventuella köp av nya stridsflygplan. Diskussionen om samarbetet kommer att starta efter nyĂ„r.
En vidareutveckling av den nya generationens stridsflygplan Gripen, kallad Gripen N, har redan erbjudits Norge i ett svar pÄ en officiell begÀran om mer information tidigare i Är. Erbjudandet, som stöds av den Svenska regeringen, innehÄller ocksÄ förslag pÄ industrisamarbete och utveckling tillsammans med Norsk industri.

"Vi ser fram mot den hĂ€r möjligheten till ett nĂ€ra samarbetet med Norge sĂ„ att vi gemensamt kan komma fram till en optimal lösning" sĂ€ger Gripen Internationals bitrĂ€dande Marknadsdirektör Hans RosĂ©n i en kommentar till inbjudan. “Vi har redan haft mycket bra samtal med representanter för norska regeringen, politiska partier, Försvarsmakten och norsk industri och Ă€r mycket glada Ă„t att nu kunna ta ytterligare ett steg som kan leda till att Gripen fĂ„r samma status som andra konkurrenter i upphandlingen, sĂ€ger Hans RosĂ©n vidare.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1