Elektronikproduktion | 30 maj 2001

Alcatel, Ericsson, Motorola, Siemens EMS- avtalar

Alcatel, Ericsson, Motorola och Siemens har i ett gemensamt meddelande sagt att de ska implementera EMS (Enhanced Messaging Service, som ger bild och ljud). De kommer att arbeta för att vara 'interoperativa' och för utvecklingen av EMS- standarden.
EMS ger helt nya funktioner till den populära textbaserade SMS- tekniken. Med EMS finns möjlighet för bilder, musik och animationer. Eftersom EMS- standarden är öppen kan operatörer och leverantörer indroducera extrafinesser som,- skärmsläckare, bilder och ringsignaler som kan laddas ned från Internet.
I slutet av januari, 2001, sändes mer än 20 miljarder SMS- meddelanden per månad. EMS- meddelanden sänds via samma infrastruktur som SMS och detta håller invetsteringar på ett minimum. EMS ses som ett viktigt steg i utvecklingen till MMS (Multimedia Messaging Service. Telefoner med EMS- möjlighet kommer att börja levereras kvartal två i år.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1