Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 februari 2007

Pajala &amp; Kalix får 20 nya platser<br>inom elektronikutbildning

Pajala och Kalix har beviljats 20 studieplatser inom ramen för en elektronikutbildning som startar hösten 2007. KY-utbildningen Àr en eftergymnasial utbildning som Àr anpassad efter företagens kompetensbehov och som genomförs under 2 Är.
- I nÀra samverkan med elektronikföretagen i Norrbotten, Electropolis, Pajala Utveckling AB, KunskapsSmedjan i Pajala sÄ har vi lyckats fÄ en efterfrÄgad utbildning som kommer att tillgodose branschens vÀxande behov, sÀger Mikael Jansson, utbildnings anordnare Kalix UniverCity.
Ökad samverkan mellan nĂ€ringsliv och offentlig sektor Ă€r en nyckelfaktor, tillĂ€gger Erik Mella, Pajala Utveckling AB. Utbildningen Ă€r riksrekryterande och utbildningen planeras att delvis kunna bedrivas som distansutbildning. Studenten finansierar sina studier via CSN.

Elektronikindustrin i Norrbotten utgör en viktig byggsten nÀr det gÀller lÀnets framtida tillvÀxt. Under de senaste 30 Ären har lÀnets elektronikföretagare byggt upp en bred kompetens inom elektroniksektorn med framgÄngsrika företag inom olika kompetensomrÄden. Företagen bestÄr av en mix av bÄde erfarna personer och nya unga innovatörer. Denna elektronikkompetens utgör en viktig bas nÀr det gÀller att vidareutveckla bÄde befintliga och nya produktÀgande företag i lÀnet.
Utvecklingen inom elektronikbranschen i lÀnet har varit mycket positiv de senaste Ären med en resultatökning med 200% inom branschen. TillvÀxten har skapats genom starkt marknadsfokus och ett en god förmÄga att samverka inom elektronik och IT-industrin. NÄgra av de marknadsomrÄden som bedöms som starka tillvÀxtomrÄden Àr t.ex. processindustri, vÄrd och omsorg, medicinsk teknik, energisektorn, trÀ- och verkstad, media och upplevelseindustrin.

Electropolis i samarbete med elektronikindustrin, IUC Norrbotten, LuleÄ Tekniska Universitet och berörda kommuner kommer att, arbeta för att driva elektronikbranschen tillvÀxtfrÄgor och stÀrka utvecklingen av produkt Àgande företag i regionen. Verksamheten kommer att byggas pÄ företagen egna behov och utformas i nÀra dialog med elektronikföretagen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1