Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 02 februari 2007

Melbye Skandinavia köper PHI International

Melbye Skandinavia AS köper PHI International A/S, leverantör av fiberoptik, instrument och verktyg. Företaget blir dÀrmed en komplett systemleverantör av fiberoptiska produkter, instrument och verktyg för dem som bygger och driver fibernÀt i Skandinavien.
PHI International A/S, med dotterbolag i samtliga skandinaviska lÀnder, blir en del av Melbye Skandinavia AS frÄn och med den första februari 2007. Totalt fÄr gruppen 10 försÀljningskontor i Skandinavien och totalt ca 70 medarbetare. Den samlade omsÀttningen 2007 förvÀntas bli ca 275 miljoner kronor.

Peter Hornung, VD i PHI International A/S, har speciellt lagt vikt pĂ„ de strategiska möjligheterna som skapas vid denna sammanslagning. Han uttalar att PHI´s produktportfölj tillsammans med de produkter som erbjuds av Melbye Skandinavia, kommer innebĂ€ra en unik möjlighet för fortsatt tillvĂ€xt pĂ„ den nordiska marknaden. Sammanslagningen gör oss starkare rustade för framtiden med ökad konkurrenskraft pĂ„ den fortsatt kraftigt vĂ€xande marknaden.

Kaare Bakken, koncernchef i Melbye Skandinavia, Àr mycket nöjd med att bolaget kommer ett stort steg nÀrmare visionen att bli en ledande leverantör av fiberbaserade bredbandslösningar i Skandinavien. Vi har under de senaste Ären vÀxt kraftigt inom fibersegmentet och tror att ökad kompetens inom omrÄdet Àr en av de mest kritiska faktorerna för en fortsatt tillvÀxt. Den sammanslagna verksamheten ger oss nya möjligheter att bli en Àn mer intressant samarbetspartner.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1