Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 27 november 2000

Philips och LG bildar gemensamt bildrörsbolag

HollÀndska Philips och sydkoreanska LG meddelade idag att de tecknat en avsiktsförklaring om att slÄ samman sina respektive bildrörsaktiviteter i ett till lika delar Àgt nytt bolag. Det berÀknas nÄ en Ärlig försÀljning pÄ nÀrmare sex miljarder US-dollar och ha omkring 36 000 anstÀllda.
Den slutliga överenskommelsen, som skall godkÀnnas av myndigheterna, vÀntas ske under först halvÄret 2001.
Det nya bolaget, som fÄr sitt sÀte i NederlÀnderna, kommer att överta de bÄda Àgarnas samtliga bildrörsverksamheter inkl nyckelkomponenter. Det operativa huvudkontoret skall etableras i Hong Kong.
Efter sammanslagningen blir det nya bolaget det största i vÀrlden inom sitt omrÄde. Philips belÀgger första plats bland tillverkarna av TV-bildrör och femte plats bland tillverkarna av bildrör till datorskÀrmar. LG ligger pÄ tredje plats för bÄda typerna av bildrör.
Enligt ett pressmeddelande frÄn de bÄda bolagen kompletterar deras bildrörsverksamheter varandra. Philips Àr ledande nÀr det gÀller TV-bildrör och LG nÀr det gÀller bildrör till datorskÀrmar. LG Àr vÀl etablerad i Asien, medan Philips styrka ligger i Europa, hela America och Kina.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2