Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 februari 2007

ABB tar hem ett kontrakt värt 32 miljoner dollar

ABB har fÄtt en order vÀrd 32 miljoner dollar frÄn Sappi Saiccor för uppgradering av vÀrldens största anlÀggning för kemisk cellulosa, som Àr belÀgen nÀra Durbans hamn i Sydafrika.
ABB kommer att leverera all utrustning för el, styrning och fÀltbusskommunikation för projektet. Ordern bokades under fjÀrde kvartalet 2006.

Projektet kommer att öka anlÀggningens massakapacitet frÄn cirka 585 000 ton per Är till mer Àn 800 000 ton. Kemisk cellulosa anvÀnds i en mÀngd tillÀmpningar inklusive produktion av syntetiska fibrer för textilindustrin och bindemedel för lÀkemedelsindustrin.

"Vi Àr glada över att vara en del i det hÀr projektet som Àr en milstolpe och som kommer att medverka till att Sappi Saiccor bÄde ökar produktionen och förbÀttrar miljöpÄverkan," sÀger Veli-Matti Reinikkala, global chef för division Process Automation. Den hÀr ordern Àr en i en serie av andra projekt tillsammans med Sappi och som kombinerar ABB:s standardprodukter med vÄr betydande erfarenhet inom pappersindustrin. "

ABB:s leveranser omfattar transformatorstation för 132 kV, mellanspÀnningsstÀllverk med skyddsrelÀer, frekvensomriktare för motordrifter, lÄg- och mellanspÀnningsmotorer, sektionsdrift och motorer för pappersmasstork, ett Industrial IT-baserat automationssystem och ett informationshanteringssystem..

Styrsystemet anvÀnder intelligenta fÀltenheter sÄsom motorstyrningar och fÀltinstrument. Detta system förses med standard Profibus-kommunikationsprotokoll för fÀltbussinstrumentering, vilket medför fjÀrrkonfiguration av enheter och övervakning av prestanda och status av dessa frÄn styrsystemet. ABB Àr Àven ansvarigt för projektering, applikationsprogrammering, kabeldragning, installation och igÄngkörning av projektet.

Sappi Saiccor Àr ett helÀgt dotterbolag till den sydafrikanska globala massa- och papperskoncernen Sappi Limited. Det nuvarande projektet, som ska vara slutfört under första kvartalet 2008, Àr Sappis största utvecklingsprojekt i Sydafrika sedan 1981.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2