Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 05 juni 2001

Allgon tvingas till omstrukturering

Allgon som är ett av Sveriges mest framgångsrika telekomföretag ska ompröva hela sin verksamhet. Man ska satsa på att koncentrera sig på en, två eller tre områden.
Det innebär att man kommer att sälja en del av sin verksamhet. Det gäller t.ex. företagets nyutvecklade radiolänk.
Koncernens VD Jeff Bork säger, "Målet är att bli världsledande inom några segment och då måste vi upp i en omsättning på tre till fem miljarder kronor per år".
Samtidigt har Allgon Systems tagit fram ett nytt kostnadseffektivt system som möjliggör radiotäckning inomhus. Systemet är väldigt flexibelt genom att man använder s.k. multi-operatör, multiband och multistandard. Systemet erbjuder stor radiotäckning med bibehållen hög signalkvalité vilket är mycket viktigt för den tredje generationens mobilsystem och höghastighets nätverk. Konceptet lämpar sig främst för skyskrapor, större kontorsbyggnader och hotell.
Problemet för Allgon är att man måste hitta en stor kund eller en samarbetspartner bland de stora systemleverantörerna, som Nortel, Siemens eller Nokia. Dock inte Ericsson som har utvecklat en egen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2