Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 06 februari 2007

Elfa hjälper Elprint med<br>vidareutveckling av Macaos

Elfa hjÀlper Elprint att upprÀtta sin komponentdatabas som blir en pÄbyggnad i Macaos. Elprints Helge Nilsen Àr ocksÄ mÄn om att hela den nordiska elektronikindustrin skall leva vidare. "Allt som sker i Elprint skall bidra till tillvÀxt i nordisk elektronikindustri", sÀger Helge Nilsen till Elektronikk.
2007 blir ett Är dÄ Elprint tar verksamheten till nya nivÄer. De stora maskininvesteringarna Àr nu pÄ plats och nu gÀller det att fÄ igÄng produktionen. Elprints Macaos stÄr dessutom inför ett spÀnnande introduktionsÄr som handelsplattform. Denna mjukvara sÀgs vara nyckeln till Elprints möjligheter att bedriva lönsam tillverkning i ett helhetskoncept till konkurrenskraftiga priser.

Elprint har investerat mÄnga miljontals kronor i ny utrustning för att hÄlla en hög automatiseringsgrad pÄ sin produktion. Budskapet har hittills varit att det visst gÄr att bedriva lönsam mönsterkortstillverkning i Norden.

"Maskinerna skall göra jobbet och personalen skall se till att maskinerna fungerar", löd det nÀr Elprint förra Äret berÀttade om sina mÄngmiljoninvesteringar.

Även enklare kort skall kunna tillverkas lönsamt vid Elprints fabrik i Bergen. Det Ă€r dock inte bara maskinerna som skall göra Elprint till ett framgĂ„ngsrikt nordiskt företag. Macaos Ă€r den handelsplattform Elprint tagit fram för att förenkla och förbĂ€ttra logistik och produktionsplanering. I framtida utvecklingar av mjukvaran skall Ă€ven design av elektroniken förenklas genom att en komponentdatabas kopplas till handelsplattformen. HĂ€r fĂ„r Elprint hjĂ€lp av bland andra Elfa. Denna databas som skall kopplas till Macaos kommer att lanseras om ca tre Ă„r men Macaos som handelsplattform skall fĂ„ sitt genombrott redan i Ă„r, berĂ€ttar Helge Nilsen för Elektronikk.

Elprint skall kunna leverera allt inom mönsterkort. Det de inte klarar av att tillverka sjÀlva skall de kunna köpa via andra tillverkare. Dock sÄ Àr utgÄngspunkten att Elprint skall kunna leverera de allra svÄraste korten blandat med enklare serier av kort.

"Det förutsÀtter bland annat anvÀndning av fas 2 i Macaos som snart er fÀrdigt", sÀger han till Elektronikk och lÀgger stolt till: "En stor kund har faktiskt sagt att alla kort skall köpas av Elprint".

"Prototyper kan ha hundra gÄnger bÀttre marginaler Àn volymproduktion men med god logistik gÄr priset ner betydligt. DÄ fÄr vi volymprototyptillverkning. För att uppnÄ detta mÄste alltsÄ kunden fungera pÄ en handelsplattform och fabriken mÄste fungera i förhÄllande till detta", sÀger Helge Nilsen till Elektronikk.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1