Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Test & Mät | 06 februari 2007

Flander öppnar i Sverige

Finska testspecialisten inom programvara för telekom, Flander, har öppnat ett kontor i Kista utanför Stockholm.
Konsultföretaget Flander, specialister inom testning av mobil kommunikation, startar nu verksamhet i Sverige. Flander Àr helt inriktat pÄ test av mjukvara i mobila system och anlitas för uppdrag frÄn operatörer, tillverkare och systemutvecklare.

Som chef för den svenska verksamheten har Flander rekryterat Sam Olnén. Han kommer nÀrmast frÄn Nokia Networks i Storbritannien och har lÄng branscherfarenhet frÄn chefspositioner inom Nokia och Ericsson. Han inleder nu arbetet med att skapa snabb tillvÀxt för Flander i Sverige och i det ingÄr sÄvÀl rekrytering som en uttalad vilja att söka samarbeten inom branschen. Under första halvÄret 2007 planerar Flander att nyanstÀlla 10 personer och pÄ tvÄ Ärs sikt Àr mÄlet att ha 50 anstÀllda i Sverige.

"Sverige Àr en viktig marknad för ledande telekomföretag, operatörer och systemutvecklare inom mobil kommunikation. Som oberoende testföretag med dokumenterad erfarenhet fyller Flander ett tomrum pÄ marknaden och jag Àr övertygad om att det hÀr finns ett vÀxande behov av vÄra tjÀnster och kompetens, sÀger Sam Olnén", VD för Flander Sweden

Etableringen i Sverige med kontor i Kista Àr ett led i Flanders satsning pÄ internationell expansion. Flander har nyligen ocksÄ öppnat i Kina. Under de senaste Ätta Ären har företaget haft en genomsnittlig Ärlig tillvÀxt pÄ 50 procent, hela tiden kombinerat med lönsamhet. Företaget har i dag över 250 anstÀllda med kontor pÄ sju orter. Huvudkontoret finns i Tammerfors.

MobilvÀrlden blir allt mer komplex. Dagens mobiltelefoner Àr i praktiken handburna datorer, nÀtverk fÄr nya avancerade tjÀnster och mobila applikationer. IngÄende testning Àr en förutsÀttning för att fÄ dessa komponenter att samverka, en utmaning som förstÀrks av det högt uppdrivna tempot i produktutvecklingen. Flander erbjuder bland annat tjÀnster för att testa mobiltelefoner och andra mobila enheter, fÀlttester vid nÀtutbyggnad och acceptanstestning av system.

"För att genomföra tester av mobil kommunikation vÀxer kraven pÄ att behÀrska en rad olika produkter, system och applikationer frÄn flera tillverkare. Med en oberoende och objektiv instans som genomför och ansvarar för testerna kan man undvika konflikter och lÀttare nÄ uppsatta mÄl för ett projekt", fortsÀtter Sam Olnén.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2