Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 07 februari 2007

Osäkerhet i Sensys Traffics Hollandsorder

Sensys klargör vad som gÀller för deras hollÀndska order.
Den 28 november 2005 skrev Sensys Traffics partner Peek Traffic i Holland, ett avtal med BVOM (Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie) om leveranser av system för rödljus- och hastighetsövervakning. Mellan Sensys Traffic och Peek fanns ett sedan tidigare ingÄnget samarbetsavtal om att utveckla gemensamma system för BVOM, baserade pÄ Sensys Traffics radarteknik. Sensys Traffics andel av den totala leveransen berÀknades ligga i intervallet 80 till 100 Mkr under en period av 2 till 4 Är. Enligt avtalet Àr Peek Traffic huvudleverantör till BVOM medan Sensys Traffic fungerar som underleverantör till Peek Traffic.

Avtalet mellan Peek Traffic och Sensys Traffic Àr baserat pÄ ett godkÀnnande för Sensys Traffics radarteknik erhÄllet frÄn ett av staten anlitat mÀtinstitut i Holland.

Det har senare visat sig att det hollÀndska regelverket Àr baserat pÄ en Àldre och enklare radarteknik Àn den Sensys Traffics radarsensor Àr byggd pÄ. HollÀndska myndigheter arbetar, efter pÄverkan frÄn Sensys Traffic och Peek Traffic, med att fÄ till stÄnd regelÀndringar sÄ att Sensys Traffics moderna radarteknik kan anvÀndas. Denna process Àr emellertid inte slutförd.

Peek Traffic mÄste följa avtalets leveransplan och inom kort leverera de första systemen för utvÀrdering. Sensys Traffics och Peek Traffics gemensamma bedömning Àr att en Àndring av nödvÀndiga regler kommer att dröja till efter tidpunkten för första leverans. Av denna anledning kommer Peek Traffic att genomföra de första leveranserna med en annan teknik.

Peek Traffic och Sensys Traffic fortsÀtter att samarbeta för att fÄ fram ett gemensamt system som uppfyller samtliga funktioner.

Peek Traffic tvingas inleda leveranserna utan Sensys Traffics medverkan. Sensys Traffics inneliggande orderstock uppgÄr till 91 Mkr. Avseende de 81 Mkr som avser Holland rÄder det, utan att det Àr möjligt att nÀrmare precisera, en uppenbar osÀkerhet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2