Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 09 februari 2007

ACTE-bolagens renodling fortsätter enligt plan

I Lagercrantz Group ingÄr tre affÀrsomrÄden; Electronics, Mechatronics och Communications. I affÀrsomrÄdet Electronics Àr bolagen uppdelade i tvÄ ytterligare omrÄden; Embedded och Wireless. Renodlingen och fokuseringen av verksamheten sattes igÄng för drygt ett Är sedan och denna process fortlöper enligt plan, meddelar Ulf Gladh som Àr affÀrsomrÄdeschef pÄ Embedded, till evertiq.
Som helhet sÄ backade Lagercrantz Electronics nÄgot i det tredje kvartalet som evertiq meddelade i morse men detta beror enligt bolaget inte pÄ nÄgon nedgÄng i de svenska enheterna.

"Detta kan vara lite missvisande för den svenska marknaden dÄ utvecklingen hÀr gÄr riktigt bra pÄ embeddedomrÄdet. Anledningen till att försÀljningen minskade inom Electronics var framförallt att vi fokuserat mer pÄ att erbjuda lösningar och kringfunktioner samt att öka fokus pÄ moduler i stÀllet för att syssla med rena logistiklösningar. Vi har Àven ren komponentförsÀljning men vi siktar inte pÄ nÄgra stora volymer av komponentförsÀljning i rena logistiklösningar. Sedan sÄ berodde ocksÄ volymminskningen pÄ ett par bolag utanför Sverige som sysslat med stora projekt och dÀr deras kunder blivit sena i sina projekt", sÀger Ulf Gladh till evertiq.

De svenska bolagen ACTE Embedded och ACTE Wireless rapporteras gÄ bra. NÄgra specifika siffror ville Ulf Gladh inte lÀmna ut men enligt honom sÄ speglar inte ACTE Embeddeds resultat nedgÄngen i försÀljningen i hela affÀrsomrÄdet Electronics. Wireless var under det tredje kvartalet hÄrt pressat av en kraftig priserosion vilket ledde till minskade volymer i försÀljningen.

"Vi har en klart positiv utvecklingen för Embedded i Sverige", sÀger Ulf Gladh till evertiq.

ACTE Embedded omsÀtter ca 100 miljoner kronor Ärligen och Àr inriktade pÄ att leverera lösningar inom inbyggda system till den svenska marknaden. Ett tiotal man arbetar med ihopsÀttning av fÀrdiga produkter i Norrköping men en stor del av arbetet handlar om att ta fram intelligenta lösningar dÀr bÄde mjukvarukonstruktion och hÄrdvarukonstruktion ingÄr. ACTE Embedded siktar pÄ att leverera allt fler moduler till sina kunder i framtiden men fokus kommer att ligga pÄ lösningar inom inbyggda system och standardkomponenter kommer dÀrför inte att prioriteras i ACTE Embeddeds försÀljning.

"Jag tror att Embeddedmarknaden idag Àr relativt ung och vi kommer att fortsÀtta att fokusera pÄ Embedded i generella termer sedan fÄr vi se i framtiden om och nÀr Embeddedmarknaden vuxit sig sÄ stor att marknaden delas upp i ytterligare segment. Om fem Är kanske vi Àr dÀr", sÀger Ulf Gladh till evertiq.

Lagercrantz kommer att fortsÀtta sin satsning inom detta omrÄde och planerar ytterligare tillvÀxt.

"Vi kommer att fokusera pÄ att vÀxa organiskt i vÄra befintliga bolag men Àven genom förvÀrv", sÀger Ulf Gladh till evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2