Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 12 februari 2007

Teleca och ST i strategiskt samarbete

Teleca har blivit vald som leverantör för mjukvaruutveckling och konsulttjÀnster för plattformar för mobila enheter av STMicroelectronics (ST). Det första projektet ingÄr som en planerad del i ett lÄngtgÄende samarbete mellan de tvÄ företagen, vilket Àr inriktat pÄ anpassningsbara plattformar och produkter frÄn ledande tillverkare av mobila enheter.
Teleca Àr ST:s utvalda referensintegratör av mjukvara pÄ ST:s Symbian-baserade plattformar för den tekniskt avancerade processorn NomadikŸ.

I projektet, som löper under första halvÄret 2007, kommer Teleca att leverera konsulttjÀnster till ST genom att bygga en förintegrerad plattform för Symbian/S60 inom utvecklingsmiljön för Nomadik. Plattformen kommer att vara möjlig att anpassa fullt ut för licensierade tillverkare av mobila enheter enligt deras egna önskemÄl. Flera kunder till ST verkar visa intresse för resultaten. Teleca och ST diskuterar nu möjligheterna för samarbete pÄ andra plattformar Àn Symbian/S60.

"Vi anser att det hÀr referensintegrationsprojektet för Symbian utgör början pÄ ett mycket lovande samarbete, och vi tittar pÄ hur vi kan utvidga det för att utveckla avancerade mobila lösningar pÄ andra plattformar", sÀger Jyrki Hannikainen, ansvarig pÄ divisionen för applikationsprocessorer pÄ STMicroelectronics.

"Vi Àr stolta över att ST Microelectronics valt ut oss som referensintegratör", sÀger Stefan Fleron, ansvarig för Teleca i Europa. Vi hoppas att ST:s val kommer att öppna för ett flertal nya affÀrer under 2007.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1