Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 februari 2007

Opcon avyttrar verksamheten<br>i dotterbolaget Lysholm

Som ett led i omstÀllningen av Opcon mot en renodlad energi- och miljöteknikkoncern har Opcon inlett processen att avyttra rörelsen ur sitt dotterbolag Lysholm Technologies.
En avsiktsförklaring har undertecknats med ett amerikanskt bolag i syfte att en försÀljning ska vara genomförd under första halvÄret 2007.

Lysholm Technologies huvudsakliga verksamhetsinriktning Àr att leverera kompressorer till den amerikanska eftermarknaden dÀr produkterna anvÀnds för att öka effekten pÄ standardmotorer pÄ bilar och bÄtar, och dÀrigenom nÄ högre prestanda.

"Verksamheten i Lysholm Technologies Àr inte strategiskt kompatibel med Opcons inriktning mot energi- och miljöteknik. Vi har tidigare kommunicerat att vi skall pröva de enskilda dotterbolagens roll mot den nya strategiska inriktning koncernen har, och detta sker nu löpande", sÀger Rolf Hasselström, koncernchef i Opcon.

Lysholm Technologies har under ett antal Är lidit av stora lönsamhetsproblem, vilket pÄverkat koncernresultaten negativt med ett antal 10-tal miljoner kronor under de senaste tre Ären.

"Avyttringen innebÀr en ytterligare förstÀrkning av vÄrt koncentrerade arbete inom vÄra kÀrnkompetenser och den satsning vi gör pÄ produkter och system för effektivare energianvÀndning och miljövÀnliga, resurssnÄla lösningar, bland annat inom ramen för vÄrt nybildade affÀrsomrÄde Renewable Energy. DÀr satsar vi hÄrt i dotterbolaget Opcon Energy Systems pÄ försÀljning av system för framstÀllning av el ur spillvÀrme", sÀger Rolf Hasselström.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2