Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 februari 2007

Sectra samarbetar med Siemens

IT- och medicinteknikföretaget Sectra har tecknat ett avtal med Siemens division för Molecular Imaging. Avtalet innebĂ€r integration av Siemens mjukvara för bildfusion, Fusion7Dℱ, och Sectras system för hantering och arkivering av röntgenbilder (PACS).
Bildfusion Àr en teknik som anvÀnds för att producera avancerade bilder av tumörer genom att kombinera molekulÀr bilddata med traditionella röntgenbilder. Med integrationen av Siemens mjukvara fÄr anvÀndare av Sectras system pÄ avdelningarna för röntgen, onkologi och nuklearmedicin ett bÀttre underlag för diagnos och behandling.

"Samarbetet med Siemens Àr i linje med vÄr strategi att maximera nyttan för vÄra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av specialiserade kliniska mjukvaruapplikationer integrerade i vÄra system. Nu har vi ett starkare och mer komplett produkterbjudande inom nuklearmedicin", sÀger Mischa WoisetschlÀger, produktchef pÄ Sectra.

Bildfusionsteknik anvÀnds frÀmst inom nuklearmedicin för att kombinera bilder frÄn avancerade röntgenundersökningar som exempelvis datortomografi, MR, PET och SPECT. Tekniken underlÀttar tolkning av data som erhÄlls vid molekulÀra undersökningar (PET och SPECT).
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2