Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 februari 2007

Prevas rör sig mot standardplattformar<br>via samarbete med Zensys

Prevas har tecknat ett partneravtal med det danska utvecklingsbolaget Zensys kring deras plattform för trÄdlös kommunikation.
Genom att anvĂ€nda fĂ€rdiga plattformar i stĂ€llet för att utveckla allt frĂ„n grunden kan Prevas erbjuda sina kunder snabbare produktutveckling till högre kvalitet. Ökad anvĂ€ndning av fĂ€rdiga moduler Ă€r ocksĂ„ en viktig del i Prevas strategi att förflytta sig frĂ„n renodlad IT-konsult till ett mer komplett IT-företag.

Prevas kan med Zensys fÀrdiga utvecklingsplattform Z-Wave leverera kompletta lösningar för styrning av apparater och produkter via Internet, GPRS, Wlan och Bluetooth.

"Z-Wave Àr ett protokoll som gör det möjligt för apparater att kommunicera trÄdlöst med varandra, oberoende av mÀrke och leverantör. Det anvÀnds frÀmst för styrning och övervakning av utrustning i hem och kontor. Det Àr ett omrÄde dÀr vi upplever en allt större efterfrÄgan", sÀger Mats Lundberg, affÀrsomrÄdeschef för produktutveckling pÄ Prevas.

Under det Är som företagen samarbetat kring en Pocket PC-baserad testmiljö pÄ Z-Wave-plattformen har Prevas byggt upp en efterfrÄgad specialistkompetens. Detta expertkunnande kommer att anvÀndas för att introducera den nya tekniken till Prevas egna kunder, samtidigt som avtalet innebÀr att Prevas blir implementeringspartner Ät Zensys.

"Partnerskapet Àr ett win-winavtal som bÄde Prevas och vi kan fÄ stort utbyte av. För de av vÄra kunder som har behov av bÄde teknik och implementeringskompetens, kan vi erbjuda ett komplett paket. Prevas Àr en mycket intressant partner, eftersom verksamheten Àr sÄpass stor och kan utnyttja resurser i bÄde Danmark och Sverige. Samtidigt upplever vi dem som mycket duktiga, engagerade och seriösa", sÀger Carsten Pedersen, Senior Account director för Europa i Zensys A/S.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1