Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 februari 2007

LC-Tec köper Ecsibeo

LC-Tec köper Ecsibeo som de under en lÀngre tid har samarbetat med.
Ecsibeo, som utvecklar bildskÀrmsteknik inom flytande kristaller har nu blivit uppköpta av LC-Tec Holding. LC-Tec utvecklar LCD-komponenter i mindre volymer vid sin fabrik i BorlÀnge. LC-Tec Holding betalar Ecsibeos Àgare med egna aktier vilket gör dem till 10%-iga Àgare i LC-Tec Holding. Efter förvÀrvet vÀntas bolaget omsÀtta mellan 30 och 40 miljoner kronor per Är.

"Vi Àr glada att medverka till att Ecsibeo fÄr en bra Àgare med möjlighet att vidareutveckla affÀrerna. Det finns uppenbara samordningsfördelar mellan bolagen, och vi Àr mycket nöjda med att fortsÀtta som delÀgare i den nya bolagsgruppen, sÀger Ingvar Andersson, vd för Chalmersinvest".

Nyligen förlÀngde Àven LC-Tec sitt samarbetsavtal med det franska bolaget Nemoptic.

LC-Tec Holdings dotterbolag, LC-Tec Displays, har undertecknat ett nytt samarbetsavtal med dess franska kund Nemoptic. Samarbetsavtalet har liknande villkor som det tidigare tvÄÄrsavtalet som löpte ut den 15 Jan 2007. Det gamla avtalet genererade lite drygt 13 Mkr i intÀkter för LC-Tec över de tvÄ Är det löpte. Intentionen i det nya avtalet Àr ocksÄ tvÄ Är men kan bli av annan lÀngd beroende frÀmst pÄ hur lÄng tid det tar för Nemoptics produkter att nÄ kommersialiseringsfas.

Avtalet innebÀr att LC-Tec till viss del hyr ut sin produktionslinje till kunden och bistÄr med sitt
kunnande i syfte att implementera Nemoptics patenterade BiNem teknik i ett antal LCDprodukter,
exempelvis E-böcker, och göra dem redo för kommersialisering.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1