Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 26 februari 2007

Vilka vinner bredbandskriget?

Teknologierna för mobilt bredband konkurrerar starkt med varandra och Intel Àr exempelvis mycket sugna pÄ att konkurrera ut Ericssons 3G-lösning.
WiMAX Àr pÄ vÄldsam frammarsch och drivs bland annat av Intel, Motorola och Nokia-Siemens. Ericssons 3G-lösning för det mobila bredbandet Àr nu pressat rejÀlt. En av Ericssons viktigaste kunder Vodafone öppnar för WiMAX-tekniken dÄ företagets VD antydde detta i ett tal han höll vid 3GSM-konferensen i Barcelona.

"Ja, hans uttalande var mer Àn jag vÀntat mig, det var ju riktigt positivt ur vÄrt perspektiv", sÀger vice VD för Intel, Pat Gelsinger till Dagens Industri.

"VÄrt mÄl Àr att bygga ett globalt WimaxnÀt", sÀger Pat Gelsinger till Dagens Industri.

I dagslÀget klarar Wimax betydligt högre överföringshastigheter Àn 3G, men 3GlÀgret, med bland andra Ericsson, hÀvdar att mobilt Wimax kommer att tappa i konkurrenskraft nÀr nya versioner av 3G lanseras de nÀrmaste Ären.

"Wimax Àr med sina fördelar som bredbandsteknik tillgÀngligt nu och öppnar för tjÀnster som inte stöds av dagens 3G-system", skriver Motorolas teknikchef Padmasree Warrior i en kommentar till DI.

Nokia, som investerar bÄde i 3G och Wimax, tror dock att super-3G kan vara kommersiellt redan 2009 medan Padmasree Warrior tror att denna lansering ligger ca fyra Är framÄt i tiden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2