Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 februari 2007

Elekta får tysk order

Elekta har erhÄllit en order frÄn Friedrich-Schiller-Universitetet i Jena, Tyskland, avseende Elekta NeuromagŸ, vÀrldens mest avancerade utrustning för att icke-invasivt och i realtid kartlÀgga hjÀrncellsaktivitet med hjÀlp av magnetencefalografi (MEG).
Centrum för Biomagnetism vid Friedrich-Schiller-Univesitetet har beslutat att ersĂ€tta sin befintliga MEG-utrustning med Elekta Neuromag. Med det nya MEG-systemet frĂ„n Elekta, kommer neurokirurger, neurologer och psykiatrier vid universitetssjukhuset att icke-invasivt kunna registrera nervcellsaktivitet i hjĂ€rnan, i realtid och med större precision Ă€n tidigare. Dessa förbĂ€ttringar möjliggörs till stor del av den nya mjukvaran MaxFilterℱ som filtrerar bort all magnetisk störning, internt sĂ„vĂ€l som externt, vilket resulterar i en mer tillförlitlig analys.

MEG-teknologi anses vara den effektivaste metoden för att kartlÀgga hjÀrnaktivitet i realtid och Elekta erbjuder marknadens mest avancerade och heltÀckande MEG-system. I jÀmförelse med EEG har MEG en unik kÀnslighet. MEG skapar Àven en funktionell kartlÀggning och mÀter i realtid, till skillnad frÄn datatomografi (CT) och magnetkameror (MRI och fMRI) som endast ger strukturell, anatomisk och metabolisk information. MEG utgör ett viktigt komplement till dessa teknologier och förbÀttrar möjligheten att förstÄ hjÀrnans aktivitet och behandla funktionella sjukdomar i hjÀrnan.

Elekta blev, genom sin ledande teknologi och sitt lÄngsiktiga engagemang i utveckling av sÄvÀl teknologi som tillÀmpning av MEG, det sjÀlvklara valet nÀr Centrum för Biomagnetism vid Friedrich-Schiller-Universitetet tog beslut om att uppgradera sin utrustning.

"Icke-invasiv kartlÀggning av hjÀrnan i realtid anses vara en av de mest spÀnnande utvecklingarna inom dagens neurovetenskap. Antalet tillÀmpningar av MEG-teknologi ökar stÀndigt, liksom antalet installationer," sÀger Elektas VD Tomas Puusepp. "Vi noterar med tillfredsstÀllelse att intresset för Elekta Neuromag ökar i vÀrlden, vilket har resulterat i nya order och en starkare pipeline. Elekta Àr idag den enda leverantören av MEG-system som har den finansiella stabilitet som behövs för en fokuserad och lÄngsiktig satsning pÄ MEG-teknologi."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2