Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 februari 2007

Speed Production har fått upp farten

Speed Production, som tog över tillverkningen i NOTE BorÄs lokaler, har fÄtt upp farten ordentligt sedan man drog igÄng sin nystartade tillverkning i somras.
Speed Production Àr den nystartade kontraktstillverkaren i BorÄs som tog över NOTEs fabrik och utrustning förra Äret. Bolaget startade i januari 2006 men tillverkningen kom inte igÄng förrÀn i somras. Under det sista halvÄret nÄdde man en omsÀttning pÄ ca 8 miljoner kronor enligt företagets vice VD Daniel Johansson sÄ har man fÄtt en bra respons frÄn branschen.

"Vi mÀrker ju att det hÀr konceptet med bemanning och tillverkning tagit ordentlig skruv hÀr i regionen", sÀger Daniel Johansson till evertiq.

"Vi vill ha den flexibiliteten i vÄr verksamhet sÄ att nÀr vi har liten belÀggning i fabriken sÄ kan vi hyra ut personal till företag som har mer att göra. Det kan variera mellan 10 och 35 personer som Àr sysselsatta med produktionen i vÄr fabrik", sÀger han till evertiq.

Speed Production kan med hjÀlp av sitt systerbolag Speed Competence bÄde erbjuda bemanning av produktionspersonal och tillverkningsmöjligheter. FörsÀljningen sker frÄn bolagets kontor i BorÄs och Linköping och tillverkningen sker i BorÄs. Det handlar, likt mÄnga av företagets branschkollegor inte om nÄgon volymproduktion i Speed Productions fabrik utan snarare om prototyptillverkning och tillverkning av smÄ och medelstora serier. Ytmontering Àr frÀmst det som sker i lokalerna men Àven kablagetillverkning förekommer.

Speed har Àven lagt till logistikfunktioner till sitt utbud och i och med att kompetensen finns i den 100 man stora elektronikstaben i Speed Competence sÄ ingÄr Àven design och kontruktion i Speeds utbud av tjÀnster.

Bolaget har fÄtt bra respons frÄn sina kunder och Daniel Johansson ser ljust pÄ framtiden.

"Vi ser mycket ljust pÄ framtiden och ser redan nu att vi kommer att öka vÀsentligt pÄ alla omrÄden under 2007", sÀger han till evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1