Elektronikproduktion | 07 juni 2001

BlueLabs utvecklar trådlöst system för MobileCare

Den nya mobila tekniken gör nu på allvar sitt intåg i hemvården och äldreomsorgen. På uppdrag av MobileCare utvecklar BlueLabs ett system för att effektivisera arbetet för vårdgivare som utför omsorg och sjukvård i hemmet. Via en bärbar handdator är vårdgivaren ständigt uppkopplad mot kommunens centrala omsorgssystem.
Den bärbara handdatorn (PDA) kommunicerar via GPRS, vilket innebär att systemet ständigt är uppkopplat och kan ta emot och ge information var man än befinner sig. Tack vare systemet kan både planering och uppföljning av vårdinsatser effektiviseras. Med hjälp den bärbara handdatorn kan vårdgivaren ta del av vårdplaneringen, registrera utförda åtgärder, ta emot och kvittera larm samt hämta relevant information från centrala verksamhetssystem. Systemet omfattar också en positioneringsfunktion med karta samt statistik och uppföljningsfunktioner.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1