Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 mars 2007

Alfa Laval genomför förvärv

Alfa Laval har skrivit ett avtal om att förvärva holländska Helpman B V.
Helpman är ett företag på den europeiska marknaden för luftvärmeväxlare som används i den känsliga transportkedjan för livsmedel, dvs. nedkylning och temperaturkontroll för att säkerställa produkternas slutliga kvalité.

"Ett förvärv av Helpman är helt i linje med Alfa Lavals strategi att stärka vår position inom luftvärmeväxlare i Europa, som vi bedömer har en marknadspotential på cirka 4 miljarder kronor", säger Alfa Lavals VD och koncernchef Lars Renström.

"Med en förstärkt produktportfölj i kombination med vår starka lokala närvaro, inte minst i centrala och östra Europa, ser jag stora möjligheter till lönsam tillväxt", fortsätter han.

2006 hade Helpman en omsättning på omkring 200 miljoner kronor och cirka 130 anställda inom forskning & utveckling, försäljning och tillverkning i två produktionsenheter, Groningen i Holland och Sofia i Bulgarien. Slutförandet av förvärvet förutsätter ett godkännande av konkurrensmyndigheter.
Avsikten är att helt integrera Helpman i Alfa Laval.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1