Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 mars 2007

ABB säljer av bolag

ABB fortsätter att fokusera på kärnteknikerna kraft och automation och säljer Building Systems i Tyskland.
ABB har tecknat avtal om att sälja återstoden av verksamheten Building Systems till verksamheten WISAG-koncernen i Frankfurt, Tyskland.

Verksamheten verkar i Tyskland, under namnet ABB Gebäudetechnik, som en totalentreprenör för teknisk byggnadsservice. De levererar även system för el, uppvärmning och luftkonditionering samt fastighetsförvaltning. Under 2006 hade företaget mer än 1 100 medarbetare och omsättning på 305 miljoner dollar.

"Verksamheten Building Systems har varit en del av ABB:s icke-kärnverksamhet sedan 2002," säger Michel Demaré, ABB:s finanschef.

"Avyttringen och försäljningen av våra övriga verksamheten inom Building Systems 2003 och 2004 följer strategin att fokusera på vår kärnkompetens som är kraft- och automationsteknik", fortsätter han.

ABB och WISAG har kommit överens om att inte avslöja uppgörelsens villkor, enligt sedvanliga godkännanden,.

WISAG-koncernen är en av Tysklands ledande tjänsteföretag med mer än 20 600 medarbetare på 120 orter och agenter i 4 europeiska länder.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1