Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 07 mars 2007

ElektronikGruppen förvärvar<br>finländska Profec Technologies

ElektronikGruppen har förvärvat samtliga aktier i finländska Profec Technologies Oy som är en leverantör av kundanpassade och standardiserade induktiva komponenter till internationella tillverkare av telekommunikationsutrustning och kraftaggregat.
Det nya förvärvade bolaget konsolideras från den 1 mars 2007 inom affärsområde Products, och förvärvet bedöms påverka vinst per aktie positivt om drygt 50 öre under innevarande år.

Förvärvet är ett steg i ElektronikGruppens strategi att växa inom egentillverkade produkter. Profec Technologies har djup kompetens inom högautomatiserad tillverkning och förvärvet ger, förutom stärkt närvaro i Finland, volymfördelar inom bland annat induktiva komponenter.

Profec Technologies, med 49 anställda, omsatte cirka 70 miljoner kronor under 2006 och uppvisade en stark tillväxt. Koncernen har sin bas i Nummela, Finland, och är etablerad med egna dotterbolag i Sverige, England, Ryssland och Sri Lanka. Samtliga verksamheter är ISO 9001-certifierade.

"Profec Technologies passar synnerligen väl in i vår verksamhet. Koncernen har väl etablerade varumärken och är verksam på marknader där ElektronikGruppen har en klar ambition att växa, framförallt i Finland och Storbritannien. Ett bilateralt frihandelsavtal möjliggör dessutom för verksamheten i Sri Lanka att utgöra en effektiv försörjningslänk för ElektronikGruppens kunder i Indien. Tillsammans med det nyligen förvärvade bolaget Trondicap Oy bygger vi nu upp en stark närvaro på den finländska marknaden med betydande verksamhet även i Baltikum och Ryssland", säger Johan Ålander, VD och koncernchef för ElektronikGruppen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2