Elektronikproduktion | 07 juni 2001

Telia först i Europa med IPv6 i kommersiellt nät

Den nya generationens internetnät ger ett nästan obegränsat antal IP-adresser och öppnar dörren för förbättrade tjänster inom bredband och mobilitet. Nu blir Telia först i Europa med att bygga ett kommersiellt nät baserat på det senaste internetprotokollet, IPv6.
Arbetet med att bygga Telias nya IPv6-nät pågår för fullt och första etappen skall vara klar redan i juni 2001. Nätet kommer att ha anslutningspunkter i Stockholm, London, Oslo, Köpenhamn, Malmö, Göteborg och Vasa i Finland. Det gör nätet till det mest spridda IPv6-nätet i kommersiell drift i Europa. Initialt är det en ren transporttjänst med fast access som kommer att finnas tillgänglig för ett begränsat antal kunder. - Förutom operatörer, Internet Service Providers, så kommer tjänsten att vara intressant för utvecklingsföretag som specialiserat sig på produkter som använder v6 protokollet. Förutom att IPv6 löser problemet med bristen på IP-adresser i världen så finns det fler fördelar. IPv6 öppnar vägen för nya tjänster, men framför allt kommer den nya adresseringen att innebära att befintliga bredbands- och mobilitetstjänster kan fungera ännu bättre.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2