Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 mars 2007

Partnertechs uppsägningar<br>drabbar Åtvidaberg hårt

Åtvidabergs kommun är orolig för Partnertechs uppsägningar. Fler och fler i kommunen blir beroende av socialbidrag och A-kassa.
På Åtvidabergs kommun befarar man att fler familjer ska bli beroende av försörjningsstöd när effekten av de hårdare A-kassereglerna får genomslag längre fram i år. Ökade kostnader för försörjningsstödet skulle kunna slå hårt mot kommunens redan mycket ansträngda ekonomi. Detta skriver Östgöta Correspondenten.

"Det är klart att med den ekonomi vi har här så är varenda krona med ökade utgifter väldigt bekymmersam", säger Åtvidabergs socialdemokratiska kommunalråd Lennart Haraldsson till Corren.

Än har man inte sett vad de nya A-kassereglerna kommer att innebära. Man befarar dock att Partnertechs uppsägningar kommer att slå hårt mot den ansträngda ekonomin i kommunen.

"Det är över hundra personer som ska gå hem från Partnertech, och det är klart att det slår hårt mot en sådan här liten kommun", säger Lennart Haraldsson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2