Elektronikproduktion | 02 april 2007

Dragkamp om ingenjörer mellan telekomjättarna

Sony Ericsson och Nokia slåss om de eftertraktade ingenjörerna. Sony Ericsson i Lund och Nokia i Köpenhamn gör vad de kan för att locka till sig ingenjörerna.
I Köpenhamn kan ingenjörerna få betydligt högre lön än i Skåne men pensionsvillkoren är sämre och anställda i Danmark får finna sig i att valutakursen kan påverka lönen lika mycket som en löneförhandling.

"Jag stortrivs. Att som svensk jobba på ett finskt företag i Danmark och prata engelska stora delar av dagen är oerhört stimulerande", säger Malmöbon Henrik Johansson som arbetar på Nokias utvecklingskontor i Köpenhamn.

Henrik Johansson är idag global produktchef med ansvar för ett antal Nokiamodeller. Idag arbetar ca 50 svenskar vid Nokia i Köpenhamn som under de senaste åren vuxit snabbt till sina nuvarande 1300 anställda. När Köpenhamnskontoret öppnades 1996 fanns det 80 anställda. Under några år i slutet av 1990-talet rekryterades upp till 60 nya varje månad, men expansionen planade ut vid millennieskiftet.

"Under 2000-talet har vi vuxit med 200-300 personer och just nu söker vi mycket ny personal. Framförallt behöver vi mekanik- och mjukvarukunniga. Svenskar står högt i kurs", säger Henrik Johansson till Sydsvenska Dagbladet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1