Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 april 2007

Leab tillverkar åt Garo

Leab Group har trÀffat avtal med Garo AB om leverans av intelligenta mottagarenheter till Garos nya system G-Ctrl för intelligent styrning av strömförsörjning till bil, bÄt och camping. Avtalets vÀrde uppskattas till 5-10 mkr Ärligen.
G-Ctrl Àr ett datorstyrt system som i princip ger obegrÀnsade möjligheter till styrning av eluttag för bilmotorvÀrmare, camping eller marinor. Systemet arbetar över det ordinarie elledningssystemet och inga nya kablar behöver dÀrför grÀvas ner vid installation. Centralenheten styr och arbetar med intelligenta mottagare som monteras in varje i varje eluttag för in- och urkoppling av eluttaget. Det Àr dessa mottagare som Leab nu ska tillverka.

Tillverkningen av kretskorten till mottagarenheterna kommer att ske vid Leabs fabrik i Tallinn medan slutmontering och konfigurering kommer att göras vid fabriken i LövÄnger. Avtalets vÀrde uppskattas till mellan fem till tio miljoner kronor Ärligen.

"Med Leab fÄr vÄr utvecklingspartner Lexcom i LuleÄ nÀra till fabriken i LövÄnger dÀr all industrialisering kommer att ske. Vi fÄr dessutom hög flexibilitet och korta leveranstider frÄn fabriken i LövÄnger eftersom sÀkerhetslager inklusive slutmontering och konfigurering kommer att ligga dÀr. Samtidigt har Leab kunnat erbjuda ett konkurrenskraftigt pris tack vare att huvuddelen av tillverkningen kommer att ske vid fabriken i Tallinn. Som sista pusselbit har Leab dessutom lagt Key Account-ansvaret för oss som kund vid sitt sÀljkontor i Jönköping. M a o mindre en timmes bildfÀrd frÄn vÄrt huvudkontor i Gnosjö", kommenterar Garos VD Stefan Jonsson.

"Jag ser det som ytterligare ett bevis för att vi utvecklar Leab Group i rÀtt riktning. Garo Àr dessutom ett vÀlskött och finansiellt starkt företag som Àr ledande i sin nisch. De kan sin marknad och sin teknik men saknar egen elektronikproduktion. Det Àr precis den typen av kunder som vi vill ha", kommenterar Leabs VD Erik Svedmark.

Garo utvecklar, tillverkar och marknadsför ett brett sortiment produkter till elinstallationsmarknaden. Moderbolaget och koncernens huvudkontor Àr placerat i Gnosjö. 2006 hade Garo-gruppen cirka 250 anstÀllda och omsatte cirka 350 miljoner kronor.

Enligt evertiqs kÀllor har Fabec förlorat en del av sina intÀkter dÄ Garo tidigare tillverkade hos Fabec i Göteborg.

Leab omsÀtter ca 300 mkr Ärligen och finns representerat i LövÄnger, Uppsala, Jönköping och Tallinn i Estland. Leab ingÄr i Lifco-Sorb Industri, en företagsgrupp med ca 2,2 miljarder SEK i omsÀttning och med över 1 200 anstÀllda. Lifco-Sorb Industri Àgs av industrimannen Carl Bennet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2