Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 april 2007

Sectra får order från Örebro Universitetssjukhus

Örebro läns landsting digitaliserar sin mammografiverksamhet och investerar nu i mammografisystem från IT- och medicinteknikföretaget Sectra. Ordervärdet uppgår till 11,4 Mkr.
Köpet av Sectras mammografisystem, Sectra MicroDose Mammography, innebär att landstinget kommer att erbjuda alla kvinnor i länet mammografiundersökning med lägsta möjliga stråldos.

"Utöver den låga dosen var ett av våra kriterier vid valet av system ett snabbt och kostnadseffektivt arbetsflöde. Sectras helhetslösning möjliggör detta och dessutom kommer kvinnorna själva att kunna boka om sina tider för mammografiundersökningar via Internet. För oss innebär denna service besparingar och stora administrativa fördelar vid ombokningar", säger Torbjörn Andersson, chef för radiologin vid Universitetssjukhuset i Örebro.

Sectra MicroDose Mammography kommer att installeras på Universitetssjukhuset i Örebro under hösten. Röntgenavdelningarna i Örebro läns landsting använder sedan tidigare Sectras IT-system för hantering och arkivering av bilder och patientinformation och får med den nya mammografiutrustningen en helt digital lösning.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2