Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 juni 2001

Operatörer och telekombolag enas om i-mode

Alla stora telkomföretag och operatörer enades idag om en ny standard för i-mode. Grunden som antogs är hämtad från det amerikanska företaget Openwaves browsrar. Tanken är att standarden ska påskynda utvecklingen av mer avancerade bild-tjänster som idag bara finns på den japanska marknaden.
Bakom beslutet står GSM association som idag har 538 medlemmar. Alla stora operatörer och telekombolag står bakom beslutet.
Orsaken är att det har varit svårt att utveckla tjänster eftersom de inte fungerat på alla telefoner.
Det är dock inte säkert att marknaden för i-mode tar fart för det. Ett av de största problemen är att väldigt få operatörer än idag har ett fungerande faktureringsystem för att kunna hantera ett stort antal tjänster på det sätt som den dominerande japanska operatören Docomo har.
Det här problemet har GSM association inte åtgärdat.
För Openwave (tidgare Phone.com) är beslutet naturligtvis en
stor seger. Openwaves aktie har varit en enorm börsvinnare de senaste månaderna och kursen har stigit med 140 procent.
Även om Openwave inte får totalt monopol så bör nog aktien bli en av de mest handlade idag. Openwave har tidigare varit med om att utveckla standarden för wap tillsammans med bland andra Nokia och Ericsson.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1