Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 juni 2001

EMS i Singapore tvingas till sammanslagningar?

Singapores små och medelstora kontraktstillverkare, negligerade av de flesta investerare beroende på deras storlek, måste börja sammanslagningar för att inte riskera att helt falla i glömska hos investerare och analytiker.
Analytiker förutspår att den nuvarande nedgången i den globala elektronik- industrin tvingar mindre företag att följa exempelvis datortillverkaren GES International och kontraktstillverkaren Eltech Electronics som offentliggjorde sitt samgående i Maj.
Mindre företag anses lidea oproportioneligt mycket under denna nedgång jämfört med större företag som verkar kunna hantera den bättre.
Konsolodiringen av lokala EMS- företag startade för länge sedan, men denna nedgång anses snabba upp processen. Singapore och Taiwan är de två största centrumen för kontraktstillverkare i Asien.
Venture Manufacturing och Omni Industries, med ett totalt börsvärde av c:a 22 miljarder SEK är Singapores största EMS- företag men rankas ändå som små i jämförelse med de största. Källa EBN

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1