Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 juni 2001

Svenskt EMS företag mot strömmen

En underleverantör som ökar - trots krisen inom telekomindustrin. "Vi ser fortsatt ökad orderingång och måste fortsätta att förstärka såväl personal som maskinpark." säger Sten Dybeck, NOTE.
Hemligheten bakom framgången är att erbjuda samma koncept som de stora utlandsägda tillverkarna, utan att binda kapital. "Vi har ett globalt nätverk under varumärket The EMS Alliance, under vilket kan vi erbjuda marknadsnära produktion i fyra världsdelar.
En annan förklaring till medvinden är koncernens eget nätverk av underleverantörer i Centraleuropa som sköts via Gdansk-kontoret. Denna kapacitetsbuffert gör att orderingången kan svänga utan att verksamhetens lönsamhet är i fara. "Dagarna när kunderna ville betala för enkelt mekaniskt arbete är förbi", påpekar Dybeck. "Samtidigt innehåller även de mest avancerade elektronikprodukterna ett visst mått av manuellt arbetsinnehåll. Det naturliga är därför att differentiera hopsättandet; de avancerade momenten utför vi i egna anläggningar i Sverige, medan enklare moment utförs i Centraleuropa."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2