Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 29 november 2000

Tre kontinenter länkade

Global Crossing, som bygger och driver IP-baserade fiberoptiska nätverk för datatrafik, har länkat samman Sydamerika med Nordamerika, Europa och Asien när ett nytt nätverk togs i bruk i Argentina i mitten av november.
Strax därpå färdigställdes även ett nätverk i Brasilien som länkar samman Rio de Janeiro med Sao Paolo. Global Crossing är det första företaget
som binder samman Brasilien med Nordamerika, Europa och Asien i ett fibernätverk. Med de nya nätverken länkas både Argentina och Brasilien till 200 betydande städer över hela världen.

Tack vare den höga kapaciteten i nätet kommer det att kunna användas till bland annat telemedicin, streaming audio/video samt e-learning.
Global Crossing investerar drygt 2 miljarder USD på att bygga upp och driva nätverket i Latinamerika. Investeringen för nätverket i Argentina är på närmare 100 miljoner USD.

Färdigutbyggt kommer nätverket att omfatta drygt 161 000 kilometer kabel, förbinda fem kontinenter och ca 200 storstäder.

Global Crossing är noterat på börsen i New York.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2