Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 augusti 2007

Vägtullar Sveriges exporthopp:<br>Elektronikföretag gynnas

Tidningen Diego har gjort en lista på Sveriges blivande exportframgångar. I listan tas de flesta branscher upp. Elektronikindustrin kommer även fram i listan där väggtullar, nätkameror samt intelligent militärteknik gynnar Sveriges industri.
Trots sjunkande dollar, stigande räntor och en vikande börs under sommaren så frodas Svensk export.

Vägtullar:Tekniken bakom vägtullar är en blivande exportsuccé menar tidningen Diego. Företag som är med och levererar är Skellefteå baserade Optronic som levererar kamerorna, Elektromekan i Årjäng tillverkar transpondrar och Norska Kitron som även finns bland annat i Jönköping levererar delar till detektorerna. Fördelen för Sverige: Fordonsindustri.

Nätkameror: Axis tillverkar övervakningskameror - som går att koppla samman och styras över Internet. Fördelen för Sverige: Svag inhemsk marknad.

Intelligent militärteknik: Exporthoppen inom detta segment är Linköpingsföretaget Cybaeros obemannade helikoptrar, Sectras avlyssningssäkra mobiltelefoner och Marindiesels rökfria dieselmotorer för båtar. Fördelar för Sverige: 193 år utan krig, skriver Ekonominyheterna.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2