Elektronikproduktion | 27 augusti 2007

ABB säljer Lummus Global till CB&I

Försäljningen är i linje med koncernens strategi att fokusera på kärnverksamheter inom kraft och automation. ABB:s kärnverksamheter fortsätter att ge service till olja och gas, raffinering och petrokemisk industri
ABB har kommit överens om att sälja Lummus Global-verksamheten till Chicago Bridge & Iron Company (CB&I) till ett värde av 950 miljoner dollar. Försäljningen är föremål för godkännande från konkurrensövervakande myndigheter och godkännande av CB&I:s aktieägare.

Enligt avtalsvillkoren kommer Hollandsbaserade CB&I att köpa hela Lummus Global-verksamheten. Lummus Global sysselsätter cirka 2 400 medarbetare och rapporterade intäkter på 988 miljoner dollar för 2006.

"Avyttringen av Lummus Global är den sista milstolpen i vår strategi att fokusera på vår mycket framgångsrika kärnverksamhet inom kraft- och automationsteknik," säger Fred Kindle, VD och koncernchef. "På samma gång är vi mycket glada över att vår Lummus-verksamhet tas över av CB&I. Det är ett erfaret företag inom teknik, inköp och konstruktion och är därför väl lämpade att ytterligare utveckla Lummus marknader och verksamheter."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2