Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 augusti 2007

Relacom bygger Lulebos bredbandsnät

Relacom (tidigare Flextronics Network Services) har vunnit bostadsföretaget Lulebo ABs upphandling om att bygga ett fiberoptiskt bredbandsnät till Lulebos bestånd om 11 500 lägenheter i Luleå och omnejd. Nätet ska stå klart i mitten av 2008.
Upphandlingen gäller att bygga ett nytt operatörsoberoende fiberoptiskt områdesnät i 37 områden med 47 stycken överlämningspunkter. Dessa fördelas i sin tur ut på 424 stycken förutbestämda överlämningspunkter i hyreshusen.

- Detta är en viktig affär för oss inte minst då Lulebo är en ny kund. Avtalet löper i två etapper och över flera år. Vi vann upphandlingen i hård konkurrens, säger Camilla Sundström, Relacoms Sverigechef.

Genom det nya bredbandsnätet kan Lulebo erbjuda sina kunder en bredbandsanslutning som kommer att ingå i hyran. Detta innebär ytterligare service till Lulebos hyresgäster och därmed väntas Lulebos attraktionskraft som hyresvärd öka.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1