Komponenter | 29 augusti 2007

STMicro söker asiatiska partnerskap

Europas största halvledartillverkare STMicroelectronics, är enligt uppgift i samtal med flera asiatiska tillverkare om eventuella allianser och partnerskap.
ST är enligt anonyma källor i samtal med de kinesiska foundry-företagen Grace Semiconductor och Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC). ST för även samtal med taiwanesiska DRAM-tillverkaren ProMOS Technologies Inc, som är ett joint venture mellan ST och Mosec Vitelic Group. Enligt källan så vill ST komma ännu närmare kunderna i Asien utan att själva behöva bygga fabriker på kontinenten. Företaget söker därför närmare partnerskap med lokala aktörer.

ST har tidigare varit aktivt delaktig i partnerskap i Kina med Hynix. Bland annat har man tillsammans byggt upp en wafer fabrik i Wuxi, Kina. ST har dock minskat sitt ägande i detta på grund av förhandlingarna med Intel om försäljningen av sin minnesverksamhet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1