Komponenter | 27 juni 2001

Vitesse vinstvarnar

Den amerikanska halvledartillverkaren Vitesse Semiconductor räknar med att resultatet för det tredje kvartalet, mars-juni, kommer att hamna på 6 cent per aktie, skriver Dagens Industri.
Enligt First Call är det mycket lägre än konsensus som var på 3 cent per aktie. Vitesse förklarar prognosjusteringen med "fortsatt försvagning och avbokade order". Som en följd av de svaga utsikterna tänker Vitesse även sänka sin försäljningsprognoss till 60 miljoner dollar för tredje kvartalet, vilket kan jämföras med tidigare prognoser på 93,7 miljoner dollar. Lou Tomasetta, Vitesses VD, bedömer att man inte kommer att behöva säga upp någon personal i nuläget men att man däremot kommer att "ta kostnader för vissa tillgångar" de kommande veckorna. Det handlar främst om nedskrivningar av goodwill, lager, ytterligare kostnader knutna till förvärvet av Exbit samt tidigare offentliggjorda omstruktueringskostnaderna.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1