Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 juni 2001

Smarteq i telematik-samarbete med Consafe Infotech

Smarteq inleder ett strategiskt samarbete med Consafe Infotech. Tillsammans ska de båda bolagen utveckla och erbjuda kompletta och högkvalitativa lösningar inom tillämpning av telematik i fordon.
Smarteq står för utveckling och försäljning av hårdvara, grundsystem och fysisk installation medan Consafe Infotech står för programutveckling, systemintegration, utbildning och kundsupport.

Grunden till samarbetet mellan Smarteq och Consafe Infotech är att Smarteq förvärvade Malmöbaserade Trans-IT hösten 2000.

- Vi har noterat att framförallt större kunder kräver att vi förutom systemet ska kunna erbjuda systemintegration, utbildning, support och underhåll av programvaran. Här kommer Consafe Infotech in och tillsammans kan vi erbjuda en komplett lösning som möter de högt ställda kundkraven, säger Smarteqs VD Jonas Svensson.

- För Smarteq är telematik ett mycket viktigt område som har framtiden för sig. Med det egna positioneringssystemet Smartraq och Trans-ITs systems har Smarteq redan en stark position inom området. Genom samarbetet med en så kompetent aktör som Consafe Infotech ökar våra möjligheter att bli ledande på området ytterligare, säger Jonas Svensson.

Smarteq riktar sig mot både OEM-marknaden och eftermarknaden och utvecklar produkter inom de tre områdena Handsfreeprodukter, Telematik (Positioneringsprodukter, M-2-M-produkter och Fleetmanagementprodukter) och Antennsystem gentemot fordonsindustrin.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2